Friday, December 15, 2017

Jangan baca kalau tak ada otak merapu

kadang kala setiap perhubungan tak kira, hubugan percintaan atau persahabatan.. semua akan ada perkatan PUTUS.. tetapi ia bukan bermakna sesuatu hubungan itu akhir.. tipu la kalau korang tak pernah stalk ex-boyfriend ka ex-girlfriend ka, mahupun bekas rakan.. mesti ada yang nak keep track apa yang orang sana punya achivement. berjaya ke dia? tersungkur ke tanah belom? 

aku pernah dengar seseorang beritahu, "walaupun sudah putus hubungan, belom tentu kau akan melupakan dia", Ada betulnya jugak kat situ, bila kau sudah kenal seseorang, tipu la kau boleh lupakan die macam kau tak pernah jumpa dia. bagi masa 3- 4 bulan bila korang terserempak mula la nak buat tak kenal, buat-buat buta macam tak nampak, yang paling epic sangup lari biar tak bersemuka.. 

mama selalu pesan, "jadi manusia yang positive. try and get rid of the negative side". Well my mum very positive person, no wonder dia boleh act cool bila negative aura came to her.. she an positive idol for me. well, i take my risk and kill all the negative aura.. di mana aku kena think positive.. trry to be nice to someone. bagi aku walau terok macam mana die rejected kau, kau kena fikir positive. maybe there a better person out there in this world. 

perhhh apa yang aku merapu.. biar la aku tulis ni aku tak tido so terima je la.. nnt ade agak bernas pandai2 la aku repair.

jsut nak summarize yang merapu nih.. 
walaupun kau putus hubugan dengan seseorang, tak bermaksud kau tak boleh berkawan. kalau kau boleh move on, nak berkawan dengan ex pon boleh, xde kesalahan undang-undang pon.. be positive it will let you to a better life..

okay tido dulu.. sayonara merapu daaaa

Wednesday, December 6, 2017

just something write

THE NEW START...

This will be my new starting point. all my post entry will be 'rojak' but i will try my best to communicate better English .. i know that no one will be reading this.. haha.. what the hack.. I will start express all my feeling and my story here.. if u hate it don't need to read just left this blog..

I'm very shy person.. I'm not like other trend people do.. where the have the guts to speak in front of their camera, and tell to the people that how their living life.. I'm more toward to old trend, where i will write what i felt.. 

Where do i start.. (sipping some tea)

Well... i'm happy go lucky person.. but sometime when people hurt me.. i will be in pain and sometime depression will come to say hi hahaha.. i do have my friends and family and they will make me to never stop smiling, their support and motivation makes me stronger.. 

I always do think that the special person will be the only person that i can rely on.. but i was wrong, it will be always friends and family that always i can rely on.. when I'm down, they will always said i need to be strong, I'm a pretty girl, never do something stupid..and it's his lost that he left you.. these are all the motivate words i get..

I will never hurt myself by doing something stupid because of someone hurt me..i do have low confidence level.. o god how i going to get a better job.. i'm not a Jobless person.. i work for my brother.. 

Just to summarize myself.. i need to be a better person, and try to not hanging on stupid cheater.. believe in myself, my friends and family.. haha easy summarized.. 

Okay bye..

Tuesday, March 8, 2011

LAPAR=DAPAT MAKAN CUPCAKE

THANKS TO KAK EJA ... EFA KALI NIEH DAPAT MAKAN CUPCAKE LAK...HUHUHU 
SAPE DAPAT TEKA ATAS CUPCAKE TU TERTULIS.......




 

TRY SOME BAJU.....N POSE

ARINI KITA WAT FASION SHOW!!!


nieh pink style 
baju pink beli kat bundle...

 PUTIH N SUCI
di beri oleh kawan

HIJAU KEPUTIHAN
baju dari parkson kb 

POSE @ KLIA
BADUT STYLE.....
jatuh STYLE... (O_O")

WEDDING MAID
bju dari wedding abe azim(cousin) n kak aina

LEPAK CHIL

 GADIS SEMASA

BAND READY

POLKA DOT STYLE
FROM HEAD TO TOE


BLUE N WHITE POLKA DOT
...

PIZZA+SNICKERS+DAIM+FERRO=LAPAR NYE

Dalam beberape ari nieh aku teringin nak makan choclate n pizza....well ari tu bapak aku beli pizza n makan kat umah best gila...nie pizza beli pakai cupon....rm 50 for 2 large pizza n 1 regular pizza.....hingga menjilat jari la....sume jari aku jilat....best la klu ade mse aku nk mkn lagi.....waaa..... (@_@")

Mase perlawanan MU beberape ari lepas....aku g tgok ngn abg aku n his gf n my cousin....balik tu aku mintak abg aku stop kat satu kedai so aku beli SNICKERS BABY!!! mak ai...choclate die wat aku sgt puas ati pada malam tu...walau pn frus ngn peelawanan mlm tu....huhu....sdieh...(-_-")





aku nk lagi choclate.....contohnye ferro.....n daim

Monday, January 31, 2011

HangOut

Semalam aku sambut brithday 2org sepupu aku and adik aku(adam)
so smbutan meriah dikalang fmly kat umah aku je...dgn birthday singer kite org xlain xbukan mama aku..kek yg di beli ada la choclate strawberry from SR....hidang yg lain adelah bihun goreng special mama aku and ayam bakar....smlam jgak aku lepak ngan famly aku n awek abg aku...wow..best gile kot....mule2 lepak kat kedai sate kat CHERAS..tapi xmkn pn sate2 tu...kite org makan otak2 n hisap shisha grape mint..


dari pukul 12 mid nite sampai la 1.30am....lepas bela je dari situ kiteorg bincang same ade nk lepak mane lgi...so sepupu(alawiah) aku plan nk g karoke...smpai pick up kwan sepupu aku(afif)...bile sampai je tempat tu...aik dah tutup...sedih la :'''( xsempat nk nyanyi...huhuu...so kite org plan nk g mkn kat SENTUL....mkan nasi la,chicken chop la,mcm dorg oder..mmg best la lepak nk dorg...lepas antar makwe abg aku and mmbe kwan sepupu aku..kite org balik umah...mak ai...smpai puku 5.30pagi kot...pagi dlm pukul 8pagi...semua bekejar nk g klas la, g keje la...huhuhu...sian dorg...aku ngan selamber nye bgun pukul 1.30 ptg...bila dah pukul 5ptg ckap bru pukul 12...bagos la aku nieh...hehehehehe.....


SALAM   (-_-'')